söndag 29 april 2018

Blandad episod

Jag har mått alldeles för bra och gjort så många dumma saker. Det timmar så illa. Men jag glömmer bort hur jobbigt det är. Eller det blir. När energin kommer. 
Grandios. Oövervinnerlig. Ångestfylld. Dissocierad. Hallucinerad. Irriterad. Isolerad. 
Lämna mig ifred. Vill ha dig. Vill ha dig. Håll dig borta. Gör vad du vill med mig. För att jag litar på dig. Gör vad du vill med mig. För att jag inte själv orkar göra mig själv illa mer. Du får ansvaret. Söker uppmärksamhet. Bekräftelse. Likes. Bara för att skjuta ifrån dig om du kommer för nära. Jag äter människor. Jag äter mig själv. 
Sen dyker jag. Utmattning. Mjölksyra i själen men ett jävlaranamma. Res dig upp. Du har själv satt dig i denna båten. Det är inte mer synd om dig än nån annan. 
Det är så ensamt och kallt här. Men alla intryck är för starka. Pillerna. Är de de som håller mig vid liv, eller är det de som ställer till med allt? Ansvar. Det är mitt ansvar. Det är mitt jävla ansvar. Jag vill inte ta nåt jävla ansvar. Doktorn kliar sig i huvudet. Justerar medicin. Lägger till. Tar bort. Ändrar korrigerar. 
Hjälp mig. Se mig. Jag är så liten. Jag är så rädd. Bry dig om mig. 
Jag slutade för längesen att prata om det. Vem orkar höra samma berättelse varje dag. När man har läst en bok så lägger man den på hyllan. Det är det man har bokhyllor till. Kanske nån enstaka bok som lockar till omläsning. Någon gång. Men min jävla bok är en upprepning av sig själv. Bränn den. Bränn mig. Fimpa mig. 
Att sova är en skräck. Tänk om jag aldrig mer vaknar. Tänk om jag slutar andas? Jag vågar inte blunda.
Snälla. Låt mig sluta andas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ibland kan några ord på vägen värma ett hjärta.

Man kan låta omgivningen vara oviss genom att tillfredsställa andra.