tisdag 1 augusti 2017

Hittepå

Jag tänker ofta när vi ska iväg att jag inbillar mig min ångest. Att jag själv hittat på att jag inte gillar att åka båt, eller att jag tycker omkörningsfilen är en upplevelse där jag förbereder mig för att dö. Att jag får panik av trängsel i offentliga rum. Det kanske bara är hittepå? Om jag låtsas att de inte finns, så har jag inga ångestproblem. Så jag kör. Köttar. Semestrar.
I semesterfirartider vill man ju vara som alla andra, och haka runt i trängseln. För det är så jag ser det. Att semestra är att trängas, och zickzacka sig genom folkmassor, köer, bråkiga barn, äckliga toaletter och saker som man inte fattar. Det är planering mellan full rulle och Quetiapin.

Jag betraktar människor på håll, och undrar om de också gör sitt yttersta att inte börja gråta mitt i nöjesparken. Om de också känner att semestra är att tömma både sitt batteri och sin powerbank, och funderar över hur den mentala avbetalningsplanen ska se ut framöver. Och hur gamla de ska bli, och hur fort tiden går och vad händer om man dör? Jag undrar om deras hjärtan också slår hårt, och om de känner den där varmkalla känslan i kroppen som gör att pannan blir klibbig och att man får svett mellan skulderbladen. Letar de också efter en folkfri hörna, eller ställer sig med ryggen mot folkmassan bara för att slippa se rörelse, och få marken att sluta gunga? Har de också total koll på närmaste utrymningsväg? Tycker andra människor också att en semesterweekend är som ett mentalt triathlon? Har de också värk i skelettet när de kommer hem? Känner de att de behöver tre dagars ledighet för att ta igen sig från ledigheten?

Jag tittar på andras sommararmar och ben, och letar efter tecken. I min sinnesvärld är det helt logiskt att hantera smärta med smärta. I min sinnesvärld är jag så innerligt trött på att livet ska vara så svårt. Jag tycker det är så värdelöst att vara den som inte orkar.
Jag är värdelös som inte uppskattar livet.
Jag tycker livet är värdelöst.
Vill inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ibland kan några ord på vägen värma ett hjärta.

Spöken

Jag är helt fungerande. Jag fungerar. Men självdestruktiva krafter bär mig. Jag tänker inte så mycket men har fruktansvärd ångest som jag sv...