måndag 21 augusti 2017

Ett hammarslag i huvudet.

Nä. Jag tänker inte för mycket.
Jag hade ångesten med mig redan på småtimmarna. Med drömmar där jag letade och letade och om igen och tider att passa och saker som uppehöll mig och orgasmer som väckte mig (ja du läste rätt).
Sen känslan av att inte kunna vakna. Larm som gick på snooze, och in och ut i sömn, där jag bara ville vakna.
Det kändes som om tiden gick så fort och som att jag skulle försova mig.
Men det gjorde jag inte. Det gör jag aldrig när det är så.
Sen har den puttrat i mig. Den den där brännande känslan bakom bröstbenet och nere i magen. För att nu brinna som helveteseld. Och nä. Jag har inte kommit till jobbet. Vilket såklart ger mer ångest. Din klene fan, skyll dig själv. Försöker resonera. Försöker acceptera att det bara är hjärnan som spelar spratt med mig. Att det blir bättre, om inte snart, så kanske imorgon.
Försöker tänka ERGT, för mina självskadetankar. Men kan inte komma på känslan. Tankarna ja. Men inte känslan. Rädsla? Sorg? Något ditåt. Tomhet. Ja. Längtan. Om jag lämnar sängen nu så gör jag nåt dumt.
Borde kanske ringa nån? Men vad säger man? "Hej, jag vill dö idag?" Nä. Det bara skrämmer folk, och så måste jag ta hand om deras ångest. Då blir det dubbel ångest. Du har dig själv att skylla. Sluta ljug för andra, och sluta ljug för dig själv .

Har skickat maken att plocka ut Sobril till mig. Orutinerad att inte ha dem hemma.
Kunde kanske tagit hunden och promenerat ner till byn och hämtat dem själv? Men. Nä. Undanflykterna haglar. Det är så varmt och klibbigt ute. Tänk om nån från jobbet ser mig, när jag ringt och sjukat mig. Orkar inte. Tänk om himlen ramlar ner?
Har erbjudande om kaffekompis. Men orkar inte vara med någon. Känns lättare att odla min ångest utan någon som kan ändra min syn på tillvaron. Låt mig ha min ångest ifred.
Skulle kunna städa. Men orkar inte.

Just nu orkar jag inte mer.
Just nu kunde blod kanske vara lösningen.
Just nu är alla strategier för ansträngande att ta sig an.
Just nu är jag trött på gamla mönster.
Just nu är jag trött på mig själv.

Just nu.
Håll ut. Det går över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ibland kan några ord på vägen värma ett hjärta.

Spöken

Jag är helt fungerande. Jag fungerar. Men självdestruktiva krafter bär mig. Jag tänker inte så mycket men har fruktansvärd ångest som jag sv...