tisdag 25 april 2017

Värderingar-Om jag bara fick drömma
Om inget stod i min väg. Varken jag själv eller någon/något annat. Om min tillvaro var fri från problem. Eller. När. Fri skulle den inte vara. Men oftare harmonisk än kaosig. Magen skulle inte ständigt vara fylld av brinnande glöd och själen skulle vara lättare att bära.
Nummer ett: Jag skulle sluta jobba som jag gör nu. Flytta ut till ett hus. Nära vatten. Kasta min kalender i sjön. Ha en målarateljé. Satsa på målning. Lära mig mindfullness, yoga, kroppsbehandlingae så jag kunde undervisa och praktisera. Skog. Andas. Minimera sinnesintrycken.
Inga ambitioner mycket mer än att fånga dagen. Ett mikrosamhälle.

Jag skulle göra mer "jag vill"-saker, och få bort de destruktiva "jag måste"-sakerna.
Jag skulle tillåta att äga mig själv, och vara närvarande i stunden och aldrig tillbaka till stadsbuller och Svenssonhets.
Jag skulle (lättare) få sinnesro, och ork över till det där som betyder nåt. Eller. Tanken ger mig sinnesro.

Gå på skogsstigar. Följa årstiderna. Njuta av stillhet.
Kanske leva ekologiskt och om jag orkade; självförsörjande på egen gård.
Bli vegetarian. Leva hälsosamt. Komma ner i vikt.
Nummer två: Min kropp. Fokusera på att äta hälsosamt och gå ner i vikt. På ett vänligt sätt. Inte för att vara snygg i bikini. Men för att se om det finns hälsovinster. Ledsmärtor, sköldkörteln, magen. En friskare och starkare kropp.

Att kunna tacka nej till åtaganden, engagemang, socialt umgänge, alkohol och droger.
Bara njuta av ljudet stillhet och tystnad. Vind, lövsus, vågbrus, och djurläten.
Själaro.

Vad som hindrar mig från att göra det, är barnen. Maken. De lever på ett annat sätt. De vill ha action i varje moment i livet. Så min vision hade nog fått bli som ensam. Och ensam lockar inte.
Och pengarna. Att inte veta hur man ska försörja sig från månad till månad.

Att jag inte lever mer i fas med andlighet och stillhet. Gör mig ibland ledsen. Gör att livet jag lever känns som ett fängelse ibland. Att leva i ett hamsterhjul med äta jobba sova betala räkningar. Blä.
Men mest av allt ledsen. Det kunde varit livet jag kunde få.

Jag vill ha lugn och vara ifred.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ibland kan några ord på vägen värma ett hjärta.

Spöken

Jag är helt fungerande. Jag fungerar. Men självdestruktiva krafter bär mig. Jag tänker inte så mycket men har fruktansvärd ångest som jag sv...